Villatuin

Villatuin

De ruime woning staat op een relatief smal perceel. De bewoners wensen ruimte en zitplekken.

Een plateau van Belgisch hardsteen vormt de entree, de parkeerplekken en de terrassen.

In deze tuin wordt gespeeld met de begrenzing.
De voortuin, de oprit en de gemeentelijke groenstrook maken samen één ruim gazon. Rododendrons weren de inkijk.
Het gazon loopt als één vloeibare vorm door naar de grens van de achtertuin. Daar gaat de beplanting naadloos over in het bos van de buren. Zo wordt het bos bij de tuin betrokken.

Het tuinhuis vormt een eenheid met de woning. Het witte frame werkt als focuspunt en doorkijk. Dit levert een prettig contrast met de vloeibare lijnen van deze tuin op.

Het wit van de woning komt terug in de beplanting. Witte beplanting licht de schaduw op. Licht en ruimte overheersen.