Bostuin

Bostuin

Zij houdt van bloemen en planten, de variatie. Hij gaat meer voor het bos en voor de hoofdlijn.
Deze grote tuin ligt midden in het Achterhoekse coulisselandschap. Zichtlijnen door de bosrand halen dit landschap dichtbij.

Het grote, zonnige terras vouwt zich om de woning heen. Zo ontstaan meerdere zitplekken. In het terras liggen stroken met succulenten. Het geheel wordt omlijst door een grote border met boeketbeplanting. Van het vroege voorjaar tot de winter staat deze border in bloei.
Het gazon verbindt alle delen van de tuin. Een oude appelboom heeft een prominente plek midden in het gras.
De beplanting bij het huis is meer cultuurlijk. Verderop in de tuin krijgt de natuur de overhand.
In het gazon ligt een groot vlak met siergrassen. Daarachter wordt extensief maaibeheer toegepast. Zo krijgen wilde planten weer een kans.
De bosrand bij de woning is verrijkt met tuinplanten als anemonen en geraniums. Verderop staan varens, digitalis en krentenbomen.

De nieuwe moestuin ligt verscholen achter de orangerie. Deze tuin heeft een eigen, diagonaal lijnenspel. Zo ontstaan  vakken van verschillende grootte. Het grootste vak  is voor forse bloemen als dahlia`s en leverkruid. Het kleinste voor de kruiden. In de overige staan groenten en bloemen gebroederlijk naast elkaar. Het is hier goed toeven.