WAAROM KIEZEN VOOR ZWAAN-TUINEN?

WAAROM KIEZEN VOOR ZWAAN-TUINEN?

Ik hoor nog wel eens: “Zwaan, wat voeg je toe? Waarom zou ik voor jou in plaats van voor een hovenier kiezen? Wordt een tuin maken met jou niet extra duur?”

Een fijne tuin begint met een sterk ontwerp. Ontwerpen is een vak. Het is iets anders dan een tekening of mooie 3D plaatjes maken waarin de tuinpaden en plantvakken simpel een plek gekregen hebben.

Ontwerpen is problemen oplossen. Maat en schaal maakt niet uit. Voor een grote landschappelijke tuin tot een kleine stadstuin of een aanpassing ervan: het gaat over het maximale halen uit het programma van eisen en dat alles binnen het totale budget.

Maar hoe maak je die originele, sfeervolle tuin binnen het budget (dus inclusief ontwerpkosten)?

Een klant (Janneke Aalders) vertelt: “Ik wilde graag een spannende, fleurige daktuin die ook nog eens ruim aan voelt.
Daarvoor had ik twee hoveniers gevraagd. Allebei kwamen ze met het idee van houten plantenbakken met grote pergola aan de rand van het terras. En de grijze tegels zouden vervangen moeten worden door rode. Waarom? De grootste draagkracht van het dak zit aan de rand en met houten planken is eenvoudig een bak en pergola te maken. En rode tegels is kleur maar ik vond dat saai.

Daarna heb ik Zwaan gevraagd. Zij stelde voor de tegels te schilderen met speciale verf in een spannend patroon met daarop rood stalen bloembakken verbonden door een pergola vrij in de ruimte. Door een slimme vulling van de bloembakken werd het gewicht ervan beperkt. Tevens liet zij de bakken en pergola zodanig construeren dat ze gemakkelijk in delen op het dak in elkaar gezet konden worden. Beperkte vervoer- en arbeidskosten. En de verf was veel goedkoper dan nieuwe rode tegels!
Door goed luisteren, bedachtzaam ontwerpen, problemen oplossen en tijdens de aanleg bij de les te blijven heb ik nu een originele tuin binnen budget. Nu, na drie jaar, ben ik nog steeds blij.

Wilt u ook een tuin die echt past?
Gewoon bellen en ik kom bij u thuis.
Vrijblijvend en verplicht u tot niets.